Hozzávalók:
Piskótához:
- 7 db tojás
- 6 ek mandulaliszt
- 2 ek nyírédes
- 1 cs sütőpor
- A piskótát elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd összedolgozzuk és hozzáadjuk a habbá vert fehérjét. Szépen összeforgatjuk, összedolgozzuk.
- Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, hozzáadjuk a mascarponét, majd a tojásokat kettéválasztva először a sárgáját, majd kemény habbá verjük a fehérjét, és azt is hozzákeverjük.
- A meghűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejét is megkenjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése