2013. február 3., vasárnap

GYORS GESZTENYÉS-DIÓS TORTA

Hozzávalók:

Piskótához:
Krémhez:
  • 0,5 l édes hulala tejszín
  • 2 cs gesztenyemassza
  • 20 dkg darált cukrozott dió
  • 1 ek rumaroma
Tetejére:
  • cukorgyöngyök
Elkészítés:
  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét és lassan, óvatosan összedolgozzuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (tűpróba).
  4. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, elkeverjük, majd a diót és a rumaromát, és alaposan összekeverjük (gépi habverő a legjobb hozzá).
  5. Ha kihűl a piskóta, akkor három részre vágjuk, megkenjük a krémmel és cukorgyöngyökkel díszítjük, majd betesszük a hütőbe, hogy kissé összeálljon. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése