Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krémhez:
Tetejére:
- cukorgyöngyök
Elkészítés:
- A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét és lassan, óvatosan összedolgozzuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (tűpróba).
- Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, elkeverjük, majd a diót és a rumaromát, és alaposan összekeverjük (gépi habverő a legjobb hozzá).
- Ha kihűl a piskóta, akkor három részre vágjuk, megkenjük a krémmel és cukorgyöngyökkel díszítjük, majd betesszük a hütőbe, hogy kissé összeálljon. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése