Piskóta:
- 4 db tojás (ha kicsi a tojás, akkor lehet 5 db)
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg csokoládé
- A piskóta tésztát a szokásos módon elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárga masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd a fehérjét óvatosan hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
- Sütőpapírra körülrajzoljuk a sütőformánkat 6-szor. Előmelegítjük a sütőt, majd a sütőpapírokra elosztjuk a tésztát, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket.
- Elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral összedolgozzuk, a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sárga masszát, összedolgozzuk, hagyjuk, hogy sűrűsödjön.
- Majd ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
- Majd fogjuk a lapokat, és megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, kivéve egy darabot nem, ez lesz a teteje.
- Elkészítjük a mázat. A cukrot felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az ecetet, alaposan összedolgozzuk, vigyázzunk, mert sprickolni fog a tűzön, kisgyerek, ha lehet, ne legyen a közelben, nehogy baj legyen. Majd hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy szépen elolvadjon, és közben folyamatossan keverjük.
- Ha ez megvan, akkor gyorsan rátesszük a piskótára, hamar szilárdul, sietni kell. Majd hagyjuk rajta egy picit megkötni, és utána vajas késsel nyolc részre osztjuk (lehet többe is).
- Ha teljessen megszilárdult és kihűlt, akkor eltördeljük a bevágások mentén. Majd minden darab alá teszünk egy kis krémet, amit habnyomóval nyomunk ki, és jöhet a tetszés szerinti díszítés. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése