Piskóta:
- 6 db tojás
- 6 ek szénhidrátcsökkentett liszt
- 1 cs sütőpor
- 6 ek xilit
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk fahéj
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 9 ek xilit
- 0,5 kg túró
- 30 dkg meggy
- 0,5 l hulala kék tejszín
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a xilittel jól kikeverjük.
- A kikevert sárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alapossan eldolgozzuk, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét, és óvatosan eldolgozzuk benne.
- Hozzáadjuk a kakaóport és a fahéjat , kikeverjük, majd megsütjük.
- Elkészítjük a krémet. A vaníliapudingokat megfőzzük.
- A túrót kb. 2 dl tejszínnel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a pudinghoz, kikeverjük vele.
- Kb. 15 dkg meggyet összeturmixulonk 2 ek xilittel, és ezt is beletesszük a pudingba, alapossan összekeverjük.
- A tejszínhabot felverjük 1 ek xilittel és a meggynek a levével. Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk.
- A maradék meggy egyik felével megszórjuk, majd ráöntjük a pudingos-túrós krém egyik felét, ráhelyezzük a piskóta másik felét, jöhet a maradék meggy, majd a maradék krém, és a végén rákenjük a felvert tejszínhabot. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és összeálljon. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése