2013. február 1., péntek

MÁKOS-VANÍLIÁS TORTA

Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
  • 1 cs cukrozott mák (250 g)
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl hulala tejszín
  • 2 zselatinfix
Díszítéshez:
  • színes cukor szívecskék
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük megsütjük (tűpróba).
  3. Elkészítjük a krémet. A vanília pudingokat elkészítjük. A habot felverjük jó keményre.
  4. Ha a puding meghűlt, akkor belekeverjük a mákot, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Majd legvégül a zselatinfixet.
  5. A piskótát középen kettévágjuk, megkenjük a krémmel, majd ráborítjuk a tetejét és azt is megkenjük a krémmel. Könnyebb, ha olyan a sütőformánk, aminek levehető széle van, mert a krém az elején még folyósabb, és az megtartja.
  6. Betesszük a hűtőbe dermedni!
  7. Majd kivétel után levesszük a forma oldalát, és megkenjük a torta szélét a maradék krémmel, és díszítjük vele és a cukorszívecskékkel. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése