Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
Díszítéshez:
- színes cukor szívecskék
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük megsütjük (tűpróba).
- Elkészítjük a krémet. A vanília pudingokat elkészítjük. A habot felverjük jó keményre.
- Ha a puding meghűlt, akkor belekeverjük a mákot, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Majd legvégül a zselatinfixet.
- A piskótát középen kettévágjuk, megkenjük a krémmel, majd ráborítjuk a tetejét és azt is megkenjük a krémmel. Könnyebb, ha olyan a sütőformánk, aminek levehető széle van, mert a krém az elején még folyósabb, és az megtartja.
- Betesszük a hűtőbe dermedni!
- Majd kivétel után levesszük a forma oldalát, és megkenjük a torta szélét a maradék krémmel, és díszítjük vele és a cukorszívecskékkel. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése