Piskótához:
- 12 db tojás
- 12 ek liszt
- 12 ek cukor
- 2 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 0,5 l tej
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 10 ek cukor
- 1 tábla tejcsokoládé
- 2 ek vaj
- 0,5 l hulala édes tejszín
- 3 cs zselatinfix
Külső krémhez:
- 0,5 l hulala édes tejszín
- kék és piros ételfesték
- ízlés szerinti díszítők
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport, majd kikeverjük. Majd a fehérjét beletesszük, óvatosan beleforgatjuk, keverjük.
- Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a massza felét, és 180 fokon előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd ha kész, akkor a massza másik felét is (tűpróba).
- Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük, a csokit 2 ek vajjal feololvasztjuk.
- A pudingba beleöntjük a megolvasztott csokit, jól kikeverjük, majd a felvert tejszínhabba belekanalazzuk a pudingot úgy, hogy közben keverjük. Majd beleöntjük a zselatinfixet, és azt is eldolgozzuk benne.
- Ha kihűlt a piskóta, mind a kettőt kettévágjuk, majd rétegenként megkenjük kellőképpen a krémmel (a legjobb, ha csatos oldalú formában sütjük, és abba rakosgatjuk, mert így a krém nem tud kifolyni).
- Ha ez megvan, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
- Másnap a tejszínt kemény habbá felverjük. Kettéválasztjuk, majd az egyikbe kék, a másikba piros ételfestéket teszünk és avval is jól elkeverjük. Fogjuk a tortát és egyik felét az egyikkel, a másik felét a másikkal kenjük meg, illetve körbe. Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, cukorgyöngyökkel, marcipánfigurákkal. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése