2013. február 3., vasárnap

TEJSZÍNES-SZALONNÁS-ZÖLDBORSÓS TÉSZTA

Hozzávalók:

  • 0,5 kg tészta (fusillit használtam)
  • 30 dkg szalonna (kolozsvári, de lehet bacon is)
  • 1 doboz konzerv zöldborsó
  • 0,5 l főzőtejszín
  • 4 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 2 ek majonéz
  • olaj
  • só, bors
Elkészítés:
  1. A tésztát kifőzzük. A szalonnát nagyon vékony darabokra vágjuk.
  2. Egy lábasba tesszük nagyon pici olajjal, mert a szalonnának úgyis kisül a "szaftja", majd hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt pirítjuk.
  3. Majd hozzáöntjük a tejszínnel elkevert majonézt, sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük, majd 3 dl tejet hozzáadunk.
  4. Forraljuk, majd a maradék tejbe elkeverjük a lisztet, kiszedünk a meleg tejszínes léből, és elkeverjük vele, majd hozzáadjuk a szószhoz, hogy besűrítsük.
  5. Hagyjuk sűrű kevergetés mellett a tűzön, amíg egyet rottyan. Majd ráöntjük a kifőtt tésztára, és alaposan összekeverjük, és már tálalható is. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése