- 0,5 kg tészta (fusillit használtam)
- 30 dkg szalonna (kolozsvári, de lehet bacon is)
- 1 doboz konzerv zöldborsó
- 0,5 l főzőtejszín
- 4 dl tej
- 3 ek liszt
- 2 ek majonéz
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
- A tésztát kifőzzük. A szalonnát nagyon vékony darabokra vágjuk.
- Egy lábasba tesszük nagyon pici olajjal, mert a szalonnának úgyis kisül a "szaftja", majd hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt pirítjuk.
- Majd hozzáöntjük a tejszínnel elkevert majonézt, sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük, majd 3 dl tejet hozzáadunk.
- Forraljuk, majd a maradék tejbe elkeverjük a lisztet, kiszedünk a meleg tejszínes léből, és elkeverjük vele, majd hozzáadjuk a szószhoz, hogy besűrítsük.
- Hagyjuk sűrű kevergetés mellett a tűzön, amíg egyet rottyan. Majd ráöntjük a kifőtt tésztára, és alaposan összekeverjük, és már tálalható is. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése