Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 1 ek nyírédes édesítőszer
Töltelék:
- 4 db alma
- 1 ek nyírédes édesítőszer
- 1 fahéj rúd
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 tojás
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alapossan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
- A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük.
- Egy lábasba tesszük és az édesítőszerrel és a faháj rúddal kb. 15 percig összefőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a fahéjrudat kivesszük belőle.
- Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk.
- Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát.
- A tészta megmaradt felével "kidíszítjük", vagy azt is kinyújtjuk, és rárakjuk.
- 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése