Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 1 cs gesztenyemassza
- 0,5 kg túró
- 2 dl tejszín
- cukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 3 ek cukor
- 0,5 l hulala édes tejszín
- színes tortadara
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és megsütjük (tűpróba!).
- Elkészítjük a krémeket! A túrót a cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk, és lassan hozzáadjuk a gesztenyemasszát darabokban. A pudingot megfőzzük. A tejszínt kemény habbá verjük.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük az alsó részt a gesztenyés-túrós krémmel, az egészet rákenjük, majd erre rákenjük a puding felét. Kb. 5 percig hagyjuk, hogy egy kicsit szilárduljon a puding, majd rátesszük a piskóta tetejét. Azt megkenjük a puding másik felével, majd a tejszínhabot elosztjuk rajta.
- Megszórjuk a tetejét színes cukordarával, és betesszük a hűtőbe, míg jól le nem hűl. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése