2013. február 1., péntek

KAKAÓS PISKÓTA TÚRÓKRÉMMEL (szénhidrát csökkentett)

Hozzávalók:

Tésztához:
Töltelékhez:
  • 1 cs diétás csokoládépuding
Tetejére:
  • 4 dl tejszín (cukormentes)
  • 1 ek édesítőszer (nyírédes)
  • 25 dkg túró
Elkészítés:
  1. A tojást ketté választjuk. A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Ezzel is jól elkeverjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztes masszához szép lassan hozzákeverjük.
  3. Majd hozzáadjuk a kakaóport, és azzal is jól elkeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, majd  megsütjük. (Tűpróba!!!)
  5. A pudingot elkészítjük, majd a kihűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük vele.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a túrót, és azzal is jól keverjük.
  7. Majd a piskóta legtetejére tesszük ezt a masszát.
  8. Betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, majd kb. 1 óra múlva már fogyasztható is! Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése