Piskóta:
- 4 db tojás
- 3 ek mandulaliszt
- 3 ek xilit
- 1 cs sütőpor
Rizskrém:
- 40 dkg rizs
- 1 l tej
- 0,5 l víz
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 1 tk fahéj
- 6-7 ek xilit
- A piskótát szokás szerint megsütjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport , majd jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a habot, és óvatosan eldolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a rizses krémet. A rizst 8 dl tejjel és a vízzel megfőzzük, megédesítjük, a maradék tejben elkeverjük a pudingport és a fahéjat, és amikor megfőtt a rizs, de még maradt rajta lé, akkor hozzáöntjük a kikevert pudingos fahéjat, hagyjuk, amíg besűrűsödik.
- A túrót a tejföllel, xilittel, citromhéjjal és tejjel alapossan kikeverjük.
- Ha meghűlt a piskóta, akkor a rizses masszát rákenjük a tetejére, majd a túrókrémet. Majd a hűtőbe tesszük, amíg teljesen lehűl. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése