2013. február 3., vasárnap

TÚRÓS-TEJBERIZS SZELET (glutén,cukormentes)

Hozzávalók:

Piskóta:
Rizskrém:
Túrókrém:
  • 0,5 kg túró
  • 4 ek tejföl
  • 0,5 dl tej reszelt citromhéj
  • ízlés szerint xilit
Elkészítés:
  1. A piskótát szokás szerint megsütjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport , majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a habot, és óvatosan eldolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  3. Közben elkészítjük a rizses krémet. A rizst 8 dl tejjel és a vízzel megfőzzük, megédesítjük, a maradék tejben elkeverjük a pudingport és a fahéjat, és amikor megfőtt a rizs, de még maradt rajta lé, akkor hozzáöntjük a kikevert pudingos fahéjat, hagyjuk, amíg besűrűsödik.
  4. A túrót a tejföllel, xilittel, citromhéjjal és tejjel alapossan kikeverjük.
  5. Ha meghűlt a piskóta, akkor a rizses masszát rákenjük a tetejére, majd a túrókrémet. Majd a hűtőbe tesszük, amíg teljesen lehűl. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése