- 0,5 kg karaj
- 3 dl sör
- só
- bors
- petrezselyem
- 3 tojás
- 8 ek liszt
- magyaros fűszerkeverék
- olaj
- 1 kg krumpli
Elkészítés:
- A húst vékony szeletekre vágjuk, majd jól megmossuk és besózzuk.
- Egy tálba tesszük a tojást, sört, sót, borsot, petrezselymet és a magyaros fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
- Majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük habverővel.
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
- Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk az alját.
- A hússzeleteket belemártogatjuk a masszába, majd lerakosgatjuk a tepsi aljára.
- A krumplit beleöntjük a masszába, összekeverjük, majd ráöntjük a hús tetejére.
- Alufóliával letakarjuk és kb. 30 percig így sütjük, majd leszedjük a fóliát és kb. 15-20 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése