2013. február 1., péntek

CSOKIS-VANÍLIÁS PALACSINTA TÚRÓS ÖNTETTEL

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 4 ek olaj
  • 1,5 l szénsavas ásványvíz
  • 1 kg liszt
  • 3 ek kakaó
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük (kivétel a kakaót).
  2. Kettévesszük, és az egyikbe tesszük bele a kakaóport és jól elkeverjük benne.
  3. Ha kész, akkor kisütjük a palacsintákat.
  4. Elkészítjük a pudingokat.
  5. Fogunk egy tepsit és nagyon vékonyan kiolajozzuk.
  6. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy a simába megy a csokipuding, a kakaós tésztájúba pedig a vaníliás puding. Felvátva beletesszük a tepsibe (egy csokis, egy vaníliás stb...).
  7. Elkészítjük az öntetet. A túrót egy tálban villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást és tejszínt. Ezt jól összekeverjük, majd a palacsintákra öntjük.
  8. 180 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg szép barnás árnyalata nem lesz. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése