Hozzávalók:
- 1 kg csirke felsőcomb (nekem 7 db volt)
- 1 kg krumpli
- 2 fej hagyma
- 3 szál nagyobb répa
- 7 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- metélőhagyma
- petrezselyem
Elkészítés:
- A csirkecombokról leszedjük a bőrt, és alapossan megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, és kettévágjuk. A krumplit, a hagymát és a répát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk.
- Az olajat a sóval, borssal, metélőhagymával és petrezselyemmel kikeverjük.
- Fogunk egy tepsit. A csirkecombokat két helyen bevágjuk, és belenyomkodunk minden lyukba egy-egy darab fokhagymát, majd beletesszük a tepsibe.
- Ha kész, akkor ráborítjuk a répát, krumplit és hagymát, kissé összerendezzük, majd az olajos öntettel végiglocsoljuk, hogy mindenhová jusson.
- Alufóliával letakarjuk, majd 40 percet puhítjuk, majd leszedjük a fóliát, át keverjük, és visszatoljuk a fólia nélkül pirulni kb. 15-20 percre, de köztes időben még egyszer megkeverjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése