- 40 dkg tarhonya
- 2 vöröshagyma
- 25 dkg szalonna
- 25 dkg sonka
- 2 paradicsom
- 1 konzerv kukorica
- 2 dl főzőtejszín
- 1 nagy pohár tejföl
- olaj
- só
- bors
- magyaros fűszerkeverék
Elkészítés:
- A tarhonyát megfőzzük.
- A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A szalonnát, a sonkát és a paradicsomot apróra vágjuk.
- A hagymát olajon megpirítjuk félig, majd sózzuk, és hozzáadjuk a szalonna kockákat.
- Összepirítjuk őket, majd hozzáadjuk a sonkát, paradicsomot és kukoricát.
- Az egészet összesütjük.
- Egy tálba tesszük a tejszínt, a tejfölt, a borsot, a magyaros fűszerkeveréket és sót. Ezt jól kikeverjük, majd a megpirult dolgokra öntjük.
- Alapossan összekeverjük, majd rottyanásig főzzük.
- Majd legvégül hozzáadjuk a megfőtt tarhonyát, összekeverjük, és kb. 5 percig főzzük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése