Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 ü meggybefőtt (csak a meggy)
Tetejére:
- 2 dl tejszín
- a befőtt leve
- 1 zselatinfix
- 1 expressz tortazselé
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük és megsütjük (tűpróba!).
- A vaníliapudingot megfőzzük.
- Ha kész a piskóta és meghűlt, akkor középen kettévágjuk, majd a meggyszemeket elszórjuk rajta és egy kis meggylével meglocsoljuk, majd ráöntjük a vaníliapudingot. (Az a jó, ha levehető oldala van a formának, mert a kettévágás után vissza lehet tenni, és nem folyik ki a krém!) Rátesszük a tetejét, és azt is egy kis meggylével meglocsoljuk.
- A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a meggylevet és tovább keverjük, majd a zselatinfixet és azt is elkeverjük.
- Megcsináljuk a tortazselét és azt is hozzáöntjük. Az egészet jól kikeverjük, majd ráöntjük a piskóta tetejére.
- Dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése