2013. február 3., vasárnap

VANÍLIÁS ÉS MANDULÁS KEKSZEK CSOKIBA MÁRTVA

Hozzávalók:
60 dkg liszt
35 dkg cukor
30 dkg vaj
2 tojás
2 dl tej
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
vanília aroma
mandula aroma
3 tábla csokoládé-2 ek vaj
színes cukordekor

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, vajat, tojást, tejet és sütőport alapossan összegyúrjuk, ha kissé szilárdnak találjuk lehet még tejet hozzá önteni.
Majd kettészedjük a tésztaá.
Az egyikbe vanília a másikba mandula aromát teszünk, illetve a mandulásba még 2 kanál kakaóport.
Alapossan össze gyúrjuk őket.
Majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe habzsák segítségével formákat nyomunk és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
Arra vigyázzunk , hogy a 2. , illetve a 3. tepsivel már hamarabb megsül.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek egyik oldalát bele mártjuk, majd dekor cukorral díszítjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése