- 50 dkg rizs
- 70 dkg darált hús
- 2 fej hagyma
- 20 dkg sajt
- 1 tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- 1 kk petrezselyem
- 1 kk majoranna
Elkészítés:
- A rizst megfőzzük, és ízesítjük a petrezselyemmel és a majorannával.
- A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a darált húst és megsütjük a hagymán, sóval, borssal és a pirospaprikával ízesítjük. Ha kész, akkor hagyjuk a rizzsel együtt kihűlni.
- A sajtot apró kockákra vágjuk.
- Ha meghűlt a hús meg a rizs, akkor elkészítjük a gombócokat.
- A rizsből egy adagot kiszedünk kézzel, kilapítgatjuk, majd beleteszünk a darált húsból és a közepébe egy darab sajtot teszünk, majd ráteszünk megint egy kis rizst, és golyót formálunk belőle. Ezt egész addig, amíg el nem fogy. Ha kész vannak a golyók, akkor beletesszük egy tepsibe.
- A hús alól megmaradt szaftot a tejföllel és a tojással összekeverjük. A gombócok tetejére is rakunk egy-egy kocka sajtot, majd a tejfölös szafttal végig locsoljuk.
- Megsütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése