- 4 db tojás
- 20 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2 ek epres por (nesquick)
- 25 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 konzerv eper
- 1 cs eper pudingpor
- 2,5 dl hulala édes tejszín
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
Elkészítés:
- A vajat felolvasztjuk.
- Egy nagy tálba beletesszük a tojást, az olvasztott vajat, a cukrot, a tejet, a lisztet, a konzerv levét és a 2 ek epres port. Ezt alapossan összedolgozzuk, majd fogunk egy tepsit, ráteszünk sütőpapírt, és rákanalazgatunk a masszából.
- Majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük. A többi már kevesebb lesz, ahogy jobban bemelegszik a sütő. Majd ha kész, akkor hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és beletesszük az epret, és azzal kikeverjük.
- Megfőzzük a pudingot, de csak 3 dl tejjel, hogy szilárdabb legyen, majd ha kész, akkor ezt is beletesszük a habba. Alaposan összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
- Ha kihűlt, akkor megkenünk egy tallért vele, és ráteszünk a tetejére egy másikat, ezt egész addig, amíg el nem fogy. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése