2013. február 3., vasárnap

EPRES TALLÉROK EPRES KRÉMMEL

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2 ek epres por (nesquick)
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 konzerv eper
  • 1 cs eper pudingpor
  • 2,5 dl hulala édes tejszín
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
Elkészítés:
  1. A vajat felolvasztjuk.
  2. Egy nagy tálba beletesszük a tojást, az olvasztott vajat, a cukrot, a tejet, a lisztet, a konzerv levét és a 2 ek epres port. Ezt alapossan összedolgozzuk, majd fogunk egy tepsit, ráteszünk sütőpapírt, és rákanalazgatunk a masszából.
  3. Majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük. A többi már kevesebb lesz, ahogy jobban bemelegszik a sütő. Majd ha kész, akkor hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és beletesszük az epret, és azzal kikeverjük.
  5. Megfőzzük a pudingot, de csak 3 dl tejjel, hogy szilárdabb legyen, majd ha kész, akkor ezt is beletesszük a habba. Alaposan összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
  6. Ha kihűlt, akkor megkenünk egy tallért vele, és ráteszünk a tetejére egy másikat, ezt egész addig, amíg el nem fogy. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése