2013. február 3., vasárnap

SAJTOS RAKOTT KRUMPLI MAJONÉZES ÖNTETTEL

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 12 tojás
  • 2 szál kolbász
  • olaj
  • 12-16 db lapkasajt (mérettől függ)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 nagy pohát kefír
  • 1,5 ek mustár
  • 3 ek majonéz
  • só, bors
  • metélőhagyma
Elkészítés:
  1. A krumplit és 10 tojást megfőzzünk, majd megpucoljuk őket, és felszeleteljük. A kolbászt felszeleteljük.
  2. A tejfölt, a kefírt, a mustárt, a majonézt és két tojást alapossan kikeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük a sóval, borssal és metélőhagymával.
  3. Fogunk egy tepsit, és vékonyan kiolajozzuk. Alulra tesszük a krumpli felét, majd rá a tojás felét, és rá a kolbász felét, erre rárakosgatjuk a sajt felét, majd leöntjük az öntetünk felével, majd erre megismételjük az egészet.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése