Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 1 doboz barack konzerv
- 0,75 dl baracklé
- 2 vaníliás pudingpor
- kb. 1-2 ek cukor
Teteje:
- kb. 8 ek kakaó
- víz
Elkészítés:
- A tojássárgájákat a cukorral és vaníliás cukorral alapossan kikeverjük.
- A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
- A tojássárgájás masszához kanalazva hozzá adjuk a lisztet, majd a sütőport, és kikeverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatossan beleöntjük, majd lassan azzal is elkeverjük, hogy ne törjön meg.
- Előmelegített sütőben megsütjük (TŰPRÓBA).
- Elkészítjük a krémet. A barackléhez hozzáadjuk a konzerv barack levet, ez kb. 1 liter lesz, ebben főzzük meg a vaníliás pudingot, ha valaki nem nagyon szereti a jó édeset, akkor a cukor elhagyható.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk. A barackot apró kockákra feldaraboljuk, és a felét a piskóta közepébe szórjuk, majd jön a puding 2/3-ad része rá. Majd rátesszük a tetejét, erre rászórjuk a maradék barackdarabokat, majd a maradék puding jön.
- A kakaót némi vízzel kikeverjük, hogy egy sűrű masszánk legyen, és ha kissé meghűlt a puding a piskótán, akkor ráöntjük. Hűlés után tálalható. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése