Tészta:
- 0,5 kg szénhidrát csökkentett liszt
- 1 cs sütőpor
- 5 tojás
- 2 kk vanília aroma
- 15 dkg vaj
- 2 ek édesítőszer
- 3 ek joghurt
Töltelék 1:
- 25 dkg cukrozatlan, darált dió
- 1 ek édesítőszer
- cukormentes baracklekvár
- 1 dl tej
Töltelék 2:
- A tészta összetevőit egy nagy tálba tesszük, és kézzel alapossan összegyúrjuk.
- Fogjuk a kosárka formákat, kivajazzuk és kilisztezzük.
- A tésztából rudakat formázunk, majd ujjnyi vastagságúra vágjuk, és golyót formálunk belőle, kilapítjuk, és belehelyezzük, majd belenyomkodjuk a formánkba.
- Elkészítjük a töltelékeket.
- A diót a tejjel és édesítőszerrel összekeverjük.
- A túrót a tejszínnel, édesítőszerrel és citromlével kikeverjük.
- A pudingot megfőzzük.
- A banánt és az epret feldaraboljuk.
- A kosárkákat megtöltjük. Alulra baracklekvár, majd a diókrém jön rá.
- Vagy a túrókrémmel töltjük meg.
- Vagy alulra a feldarabolt banánból, majd rá a csoki puding.
- Eelőmelegített sütőben megsütjük.
- Ha kész, és kihűltek a kosárkák, kivesszük a formákból, és a túrósra rárakjuk az eper darabokat, a csoki pudingossat pedig megszórjuk a kókuszreszelékkel.
- Majd egy tálcára helyezzük őket. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése