- 40 dkg babapiskóta
- 8 adag feketekávé
- 1 konzerv őszibarack
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 tojás
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 15 ek cukor
- ízlés szerint kakaópor
Elkészítés:
- A kávét lefőzzük, majd a konzerv levének felét és a vaníliás cukrot beletesszük, összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
- A tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, majd beletesszük a mascarponét, és azzal is eldolgozzuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tejszínt is és egybe tesszük, így is keverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgájás masszát és a maradék konzerv levet, és alaposan kikeverjük.
- Egy nagy tál aljára a kávéba mártogatott babapiskótát lerakjuk, majd ráteszünk a krémből, és az előzőleg apróra darabolt barackból, majd újból babapiskóta és a krém, majd barack, egészen addig, amíg el nem fogy.
- A tetejét megszórjuk kakaóporral és pár szem barackkal. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése