Hozzávalók:
- 8 db csirke felsőcomb
- olaj
- zöldfűszeres fűszerkeverék
- só
- 0,5 l főzőtejszín
- 3 ek majonéz
- 0,75 l tej
- 3 ek liszt
- 1 konzerv zöldborsó
- 1 konzerv kukorica
Elkészítés:
- A csirkecombokról lehúzzuk a bőrét, majd alapossan megmossuk.
- Az olajból, sóból és zöldfűszerkeverékből egy pácot csinálunk, majd ezt összeforgatjuk a hússal.
- Tepsibe rakosgatjuk, a megmaradt páclevet ráöntjük. Fólia alatt 40 percet sütjük, puhítjuk, majd fólia nélkül kb. 10-15 percet pirosítjuk!
- Ha kész, akkor a csirkecombokat kiszedjük egy tálra, a sült olajat pedig beleöntjük egy serpenyőbe.
- Felforrósítjuk, majd beleöntjük a borsót és kukoricát.
- Közben egy tálba tesszük a tejszínt, és hozzáadjuk a majonézt, jól elkeverjük.
- Egy másik tálba rakjuk a lisztet, és némi tejjel elkeverjük.
- Ha megpirult a zöldség, akkor hozzáadjuk a tejszínes szószt, elkeverjük, majd a lisztes szószt, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet.
- Rottyanásig főzzük, majd ha kész, áttesszük egy lábasba, és beletesszük a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése