2013. február 1., péntek

PENNE TÉSZTA GAZDAGON

Hozzávalók:

  • 1 cs penne tészta (500 g)
  • 70 dkg darált hús
  • 2 pár virsli
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szalonna
  • tv paprika
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • szárított petrezselyem
  • szárított metélőhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 dl víz
Elkészítés:
  1. A tésztát kifőzzük, majd egy nagy műanyag tálba tesszük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk, levágjuk a zöld részt, majd felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
  3. A virslit felkarikázzuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot megmossuk, és apróra vágjuk őket.
  4. Az olajon félig megpirítjuk a hagymát és újhagymát, majd fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, és azt is rátesszük.
  5. Majd a szalonnát is, és együtt pirítjuk.
  6. Majd jöhet a darált hús és a virsli. Alapossan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikázzuk.
  7. Majd beletesszük a paprikát és paradicsomot. 
  8. Hozzáöntünk egy deci vizet, jól összekeverjük, és kb. 10 percig fedő alatt puhítjuk.
  9. Közben a tejfölbe belekeverjük a petrezselmyet és metélőhagymát.
  10. Majd a fedő levétele után hozzáadjuk a tejfölt, és rottyanásig főzzük.
  11. Levesszük a tűzről, és ráöntjük a tésztára, nagyon jól összekeverjük, majd egy jénai tálba áttesszük, és tálalható is. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése