- 1 cs penne tészta (500 g)
- 70 dkg darált hús
- 2 pár virsli
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg szalonna
- 2 tv paprika
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- szárított petrezselyem
- szárított metélőhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 dl víz
Elkészítés:
- A tésztát kifőzzük, majd egy nagy műanyag tálba tesszük.
- A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk, levágjuk a zöld részt, majd felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
- A virslit felkarikázzuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot megmossuk, és apróra vágjuk őket.
- Az olajon félig megpirítjuk a hagymát és újhagymát, majd fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, és azt is rátesszük.
- Majd a szalonnát is, és együtt pirítjuk.
- Majd jöhet a darált hús és a virsli. Alapossan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikázzuk.
- Majd beletesszük a paprikát és paradicsomot.
- Hozzáöntünk egy deci vizet, jól összekeverjük, és kb. 10 percig fedő alatt puhítjuk.
- Közben a tejfölbe belekeverjük a petrezselmyet és metélőhagymát.
- Majd a fedő levétele után hozzáadjuk a tejfölt, és rottyanásig főzzük.
- Levesszük a tűzről, és ráöntjük a tésztára, nagyon jól összekeverjük, majd egy jénai tálba áttesszük, és tálalható is. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése