2013. január 24., csütörtök

ZÖLDSÉGES-HÚSOS TÉSZTA

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta (szarvacska, spagetti, vagy csőtészta)
  • 25 dkg darát hús
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 5 virsli
  • kis doboz mexikói zöldségkeverék
  • bors
  • pirospaprika
Öntethez:
Elkészítés:
  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A bacon szalonnát nagyon pici olajon megsütjük, ha félig kész, hozzáadjuk a darált húst, majd a virslit, ha már majdnem megpirult mind, akkor hozzáöntjük a konzerv zöldséget, és hozzáadunk sót, borsot és pirospaprikát, majd készre pirítjuk az egészet.
  3. A megfőtt tésztát összekeverjük ezzel a zöldséges-húsos feltéttel.
  4. Elkészítjük az önetet: a kefírbe beleütjük a tojást, és hozzáadunk mustárt, és majonézt.
  5. A tésztát egy jénai tálba, vagy tepsibe is beleönthetjük, majd ráöntjük az öntetet a tetejére, és megszórjuk a sajttal. Addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése