2013. január 23., szerda

PÁSZTOR PALACSINTA


PÁSZTOR PALACSINTA


Palacsinta tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • 3/4 dl napraforgó olaj
  • Töltelék
  • 2 szál füstölt kolbász
  • 10 dkg sonka
  • 20 dkg szalonna
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • napraforgó olaj
  • bors
  • pirpspaprika
  • Öntet
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 tojás
  • reszelt sajt
elkészítés
  1. A palacsintatésztát a hpzzávalokból elkészítjük, jól elkeverjük, hogy ne legyen benne csomó. Majd kisütjük (én az első alá szoktam tenni egy kis olajat még).
  2. Aztán elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnával együtt pici olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt és sonkát, majd a kukoricát. Ezt is jól megsütjük.
  3. Ha ez megvan, akkor egy tepsit előveszünk, és kis olajjal kikenjük, hogy a palacsinta majd ne ragadjon le.
  4. Fogunk egy palacsintát, és az egyik oldalába teszünk a húsos töltelékből, majd a másik oldalát ráhajtjuk, és beletesszük a tepsibe, és ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a palacsinta és a töltelék, ezzel tele is lesz a tepsi.
  5. Fogjuk a tejfölt, és a két tojást beleütjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a palacsintára, majd reszelt sajttot szórunk a tetejére addig sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése