EPERKRÉMES SZÜLINAPI TORTA
Piskóta (bögrés süti alapja - 3 dl-es bögre):
- 3 tojás
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 bögre kristálycukor
- 2 bögre liszt
- 0,5 bögre tej
- 0,5 bögre napraforgó olaj
- kakaópor
- zsemlemorzsa
- Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 doboz eperkonzerv
- cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- tej
Tetejére: - 1 tábla tortabevonó (200 g)
- 1 ek vaj
- dekor ceruzák
- dekor szívecske
- tortadara - színes
- 3 db gumimaci
- elkészítés
- A piskótához a 3 egész tojást, a csipet sót, a vaníliás cukrot és sütőport jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a tejet, ezt is jól összedolgozzuk, majd hozzáadunk kakaóport, annyit, hogy tejcsoki színe legyen.
- Majd a sütőformát kiolajozzuk vékonyan, és zsemlemorzsát szórunk bele, hogy ne ragadjon le. (Én csináltam liszttel is ezt, de többször leragadt.) Megsütjük az alapot.
- A krémhez a vaníliapudingot úgy csináljuk meg, hogy nem csak tejet teszünk bele, hanem a konzervnek a levét, és így adja meg azt a mennyiséget, amit kell (2 csomaghoz 1 liter), majd az epret nagyon apró darabokra vágjuk és a pudingba belekeverjük.
- Majd a kész tortaformát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük (nem kell belőle sajnálni, mert jó sok lesz a krém), majd jöhet a teteje.
- Ha megvan, hagyjuk állni, hogy megdermedjen, akárhűtőbe is lehet tenni húsz percre.
- Jön a csoki! kb. 1 jó nagy kanál vajjal megolvasztjuk a csokit, és szép lassan a tetejére kezdjük csorgatni, az folyik le az oldalán, és lehet elkenni.
- A végén jön a díszítés: igazából bármit használhatunk, ami az eszünkbe jut. (Én ezeket a dekor dolgokat és a gumimacikat használtam!) Jó sütögetést kívánok mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése