2013. január 23., szerda

EPERKRÉMES SZÜLINAPI TORTA


EPERKRÉMES SZÜLINAPI TORTA


Piskóta (bögrés süti alapja -  3 dl-es bögre):
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 bögre kristálycukor
  • 2 bögre liszt
  • 0,5 bögre tej
  • 0,5 bögre napraforgó olaj
  • kakaópor
  • zsemlemorzsa
  • Krémhez:
    Tetejére:
    • 1 tábla tortabevonó (200 g)
    • 1 ek vaj
    • dekor ceruzák
    • dekor szívecske
    • tortadara - színes
    • 3 db gumimaci
  • elkészítés
    1. A piskótához a 3 egész tojást, a csipet sót, a vaníliás cukrot és sütőport jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és a tejet, ezt is jól összedolgozzuk, majd hozzáadunk kakaóport, annyit, hogy tejcsoki színe legyen.
    2. Majd a sütőformát kiolajozzuk vékonyan, és zsemlemorzsát szórunk bele, hogy ne ragadjon le. (Én csináltam liszttel is ezt, de többször leragadt.) Megsütjük az alapot.
    3. A krémhez a vaníliapudingot úgy csináljuk meg, hogy nem csak tejet teszünk bele, hanem a konzervnek a levét, és így adja meg azt a mennyiséget, amit kell (2 csomaghoz 1 liter), majd az epret nagyon apró darabokra vágjuk és a pudingba belekeverjük.
    4. Majd a kész tortaformát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük (nem kell belőle sajnálni, mert jó sok lesz a krém), majd jöhet a teteje.
    5. Ha megvan, hagyjuk állni, hogy megdermedjen, akárhűtőbe is lehet tenni húsz percre.
    6. Jön a csoki! kb. 1 jó nagy kanál vajjal megolvasztjuk a csokit, és szép lassan a tetejére kezdjük csorgatni, az folyik le az oldalán, és lehet elkenni.
    7. A végén jön a díszítés: igazából bármit használhatunk, ami az eszünkbe jut. (Én ezeket a dekor dolgokat és a gumimacikat használtam!) Jó sütögetést kívánok mindenkinek!                                                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése